Honden in de trimsalon

voor de volledige verzorging van uw hond

Bij hondentrimsalon marian kunt u terecht voor:

nagels

Normaal slijten de nagels tot de juiste lengte, behalve wanneer uw hond onvoldoende op harde of ruwe ondergrond loopt. Ook de nagel aan de zijkant van de poot (de duimnagel) slijt niet vanzelf omdat deze de grond niet raakt.

Oudere honden lopen niet veel meer en dan is het verstandig om de nagels regelmatig te laten knipen anders kunnen ze irritatie aan het nagelbed krijgen/gaan manklopen.

Knippen

Het inkorten van de vacht doormiddel van een schaar .
Dit kan op elke gewenste lengte. Voor de vacht tussen de poten en tussen de ogen kunnen speciale gebogen of stompe scharen worden gebruikt.

Scheren

Het inkorten van de vacht door middel van een tondeuze. Dit kan op de gewenste lengte tussen 2 en 16 mm

Scheren gaat altijd samen met knippen om een verzorgd model te creëren

Effileren

Het uitdunnen van de vacht, hiermee krijg je een heel natuurlijk effect. Wordt voornamelijk gedaan bij Spaniels, Setter en Retrievers

Plukken

Plukken is het verwijderen van de dekharen inclusief de wortel. Dit doe je handmatig, evt. met een bot trimmes. De bovenvacht wordt op deze wijze weggehaald zodat de nieuwe vacht op een goede gezonde manier door kan komen. doe je dit niet, dan komt er een onvolgroeide onontwikkelende vacht door. Dit kan jeuk en open plekken veroorzaken. plukken wordt gedaan als de vacht rijp is, dit doet dus geen pijn voor de hond. Een plukhond is twee maal per jaar plukrijp.

Verharen

De meeste honden verharen het hele jaar door en met name van de winter naar de zomer heel veel.Dit zijn vachten die normaal te borstelen zijn. Er zijn 2 mogelijkheden om het verharen te verhelpen:

Dit kan door te scheren, hierdoor zul je geen grote plukken meer in huis vinden.

En/of door verweken. De hond gaat dan in bad en wordt vervolgens in speciale cremespoeling gezet dit moet inweken. Daarna wordt de hond gedroogd met een waterblazer die alle losse haren er uit blaast. Het gevolg is een heerlijke frisse hond die bijna niet meer verhaard.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand